Jonas paleokök

Jonas Lundgren är TV-kocken som vunnit silver i Bocuse d’Or och tävlat i fitness, här delar han med sig av sina bästa nordiska paleorecept!

  • Stenålderskost med nordiska ingredienser
  • Inga processade råvaror eller halvfabrikat
  • Alla recept är naturligt glutenfria
  • Förord av träningsprofilen Jonas Colting

Paleo är kostfilosofin som sprider kunskapen om den rena matens hälsovinster. Bra råvaror som tillagas från grunden, svårare än så behöver det inte vara! Att det dessutom smakar bra är såklart en välkommen bonus. Fokus ligger på rena ingredienser från djur- och växtriket – snarare än processade halvfabrikat fulla av socker, mjöl och andra tillsatser. Tillbaka till grunderna helt enkelt!

I en kosthållning där tillsatserna får lämna plats för naturliga källor till vitaminer och mineraler ges din kropp bästa möjliga förutsättningar att hålla sig frisk och hel. Du kan förbehållslöst ta dig an vardagens alla utmaningar och dessutom ha energi över till att orka träna ordentligt.

I denna kokbok levereras 80 recept på paleorätter med stjärnkocken Jonas Lundgrens moderna nordiska twist. Allt från fruktsmoothies till mellanmål och fullskaliga varmrätter. För att tillgodose alla smakpreferenser och passa i alla hushåll finns här en stor variation mellan både enkla och mer avancerade recept. Det största fokuset ligger emellertid på lättlagad vardagsmat – för alla som bryr sig om sin hälsa.

Köp boken här